Zgodovina oblike jajca v vinarstvu sega 6 tisoč let pred našim štetjem. Arheologi so namreč na jugu Gruzije odkrili ostanke tradicionalnih Gruzijskih Kvevrov, ki jih Gruzijci uporabljajo za pridelavo vina. Tradicijo iz ene najbolj prepoznavnih držav pridelovalk vina, smo pri Wine&Egg preslikali v sedanjost.

Tradicionalni obliki – obliki jajca, smo dodali moderen Eko beton. Da bi popolnoma izločili morebiten vpliv negativnih faktorjev, smo cisterne za pridelavo vina jajčaste oblike, kot prvi naredili iz enega kosa. Tradicionalni obliki smo torej dodali funkcionalnost, ter jo zaključili s široko izbiro stojal narejenih iz različnih materialov in oblik, tako da lahko prav vsaka stranka najde nekaj za svojo vinsko klet. Vse več pridelovalcev vrhunskega vina namreč strmi nazaj h prvotni, tradicionalni  pridelavi vina, kjer je poudarek na naravi in tradiciji. Betonske cisterne jajčaste oblike zaradi svoje oblike jajca (zlati rez) zagotavljajo nenehno kroženje vina, beton pa na naraven način uravnava temperaturo vina.

Optimizirana prostornina da beton samodejno uravnava vretje vina je med 900l in 1500l, zato smo se pri Wine&Egg odločili narediti 1000l betonske cisterne jajčaste oblike. Sorazmerno tanke betonske stene betonskega jajca ohranjajo  temperaturo stabilno, brez potrebe umetnega hlajenja. Fermentacija ustvarja toploto katera ustvarja konvekcijske tokove kateri posledično spodbujajo vino za fermentiranje h gibanju. Betonsko jajce ni edina posoda v kateri se vse zgoraj omenjeno dogaja, se pa zagotovo zaradi svoje oblike betonsko jajce šteje za najbolj učinkovito pri procesu fermentacije od vseh oblik in materialov posod za fermentacijo. Jajce zaradi svoje oblike in gladkih površin vinu omogoča da se giblje bolj prosto kot v tradicionalnih posodah za fermentacijo vina. To stalno gibanje pa omogoča, da se kompleksni okusi razvijajo skozi stalni stik z droži.

Struktura Eko betona ne prepušča tekočine, prepušča pa ravno toliko zraka da pride v stik z vinom. Rezultat prepuščanja zraka skozi Eko beton je mehčanje taninov, ustvarjanje bogatejšega telesa in razvoj bolj zapletenih okusov. Z razliko od lesenih sodov kateri dajejo podoben učinek na vino, Eko beton vinu ne dodaja hrastovih okusov vanilije, začimb itd., temveč omogoča vinarju da ohrani sadne značilnosti vina brez redukcijskih značilnosti nerjavečega jekla, ter dodaja vinu teksturo brez dodatka okusov hrastovega soda. Eko beton torej združuje prednosti lesenega hrastovega soda in inoks posode.

Vino v betonskih cisternah jajčaste oblike je torej vino bogato s tanini, stabilno po naravi in to zagotavlja vinarju dolgo obstojno vino katero ne potrebuje aditivov da bi ostalo dobro in vrhunskega okusa, dodatno pa tanini v betonskih sodih omejujejo vsebnost beljakovin in tako preprečujejo motnost vina.