Kot prvi ponujamo betonsko cisterno jajčaste oblike narejeno iz enega dela. Inovacija katera je plod lastnega razvoja, je s pričetkom leta 2019 končno tudi na tržišču. Da bi našim strankam ponudili vse kar nam ponuja tehnologija, za naša betonska jajca uporabljamo Eko beton, kateri ne vsebuje nikakršnih aditivov, plastifikacij, armatur in škodljivih primesi. Skozi proces sušenja betonske cisterne jajčaste oblike, beton sam izloči ves odvečni cement ki je v njem. Rezultat je cisterna jajčaste oblike, ki je popolnoma varna za tekočino v njej, pripravljena da traja.

Optimizirana prostornina da beton samodejno uravnava vretje vina je med 900l in 1500l, zato smo se pri Wine&Egg odločili narediti 1000l betonske cisterne jajčaste oblike. Sorazmerno tanke betonske stene betonskega jajca ohranjajo  temperaturo stabilno, brez potrebe umetnega hlajenja, oblika jajca pa zagotavlja konstantno kroženje tekočine v njem.

Vse več pridelovalcev vrhunskega vina namreč strmi nazaj h prvotni, tradicionalni  pridelavi vina, kjer je poudarek na naravi in tradiciji. Betonske cisterne jajčaste oblike zaradi svoje oblike jajca (zlati rez) zagotavljajo nenehno kroženje vina, beton pa na naraven način uravnava temperaturo vina.

 

Jajce zaradi svoje oblike in gladkih površin vinu omogoča da se giblje bolj prosto kot v tradicionalnih posodah za fermentacijo vina. To stalno gibanje pa omogoča, da se kompleksni okusi razvijajo skozi stalni stik z droži.