Naše raziskave betonskih cistern jajčaste oblike segajo v leto 2014, ko so nas z željo po Eko betonskem jajcu za vino kontaktirali priznani slovenski vinarji.   »Želimo betonsko jajce ki bo vinu prijazno, hkrati pa želimo najboljše kakovosti vino.« S takšnimi zahtevami s strani vinarjev smo razvili tako imenovani Eko beton, kateri ne vsebuje nikakršnih premazov, aditivov, plastifikacij, armatur in škodljivih primesi. Skozi proces sušenja betonske cisterne jajčaste oblike, beton sam izloči ves odvečni cement ki je v njem. Rezultat je cisterna jajčaste oblike, ki je popolnoma varna za tekočino v njej, pripravljena da traja.

Čeprav smo začeli z mislijo na vino in vinarje, pa smo kasneje odkrili da tudi pivo zelo dobro dozoreva v betonskih sodih jajčaste oblike in smo ponudbo razširili tudi med pivovarje.

Leta 2018 smo Eko betonu želeli dodati še nekaj več. Zato smo se odločili, da bomo naš razvoj usmerili še v razvoj betonskega jajca narejenega iz enega dela. Konec leta 2018 nam je to tudi uspelo. Danes ponujamo tržišču kot prvi, Eko betonsko jajce iz enega dela.

Z željo, da ponudimo tržišču le najboljše, smo se odločili združiti funkcionalnost s posebnimi videzi. To pa zato ker menimo, da je tudi videz pomemben.

Spoštovani vinarji in pivovarji, vabimo Vas da odkrijete naš proizvod, ki je bil razvit z mislijo na Vas.

Wine&Egg team